Translate

18 Mart 2014 Salı

Ders 13

  • İnsanlar doğru söylediğinde gereksiz ayrıntıları hatırlama ihtiyacı hissetmez.Mesela birisi size 5 hafta önceki tatilini abartılı şekilde anlatıyor ve siz o sırada ona bunu yaptığında hava bulutlu muydu ? gibi saçma soruları sorduğunuzda verilen olumlu veya olumsuz tüm cevaplar kişinin yalancı olduğunu gösterir.

  • Şimdi de bir dolmuşluk ifadesi verelim.Bu ifade:
  1. Sıra bekleyen insanlarda.
  2. Müsabakaya girmek üzere olan insanlarda.
  3. Yargılanmak üzere olan insanlarda.
Kısacası bekletilmiş insanlar görülür.
  
          Bu ifade oldukça tehlikelidir çünkü bu ifadeyi sergileyen kimse her an patlayabilir ve saldırabilir.Aynı               zamanda bu tür kişiler ''bu mimik genellikle topluluk içinde oluştuğundan'' bulundukları topluluğu da                 galeyana getirebilir ve oldukça tehlikelidirler.










  • Genellikle öğretmenlerimizde veya ebeveynlerimiz de gördüğümüz ama onların sinirlendiğini sandığımız surat ifadeleri vardır.Ama bunlar yalan mimiklerdir.Mesela:



 Daha önceki yazılarda bahsettiğimiz öfkelere benzeyen ama kaşların birbirine yaklaşmaması sonucu oluşmuş  bir sahte öfke ifadesidir.Bu ifadeyi genellikle sizi seven insanlardan görürsünüz.



  • Bu kadar yalan anlama tekniği ve mimiği vermemize rağmen yalanı anlaşılan insanların nasıl bir mimik sergilediğinden çok az bahsettik şimdide aşağıdaki iki fotoğraf yalanı anlaşılmış iki insanın fotoğrafı var ve bu mimikler en sık görebileceğiniz mimiklerdendir.Kısacası mimikler bir anlığına donar.



 Ayrıca hafiften nefes tutulur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder