Translate

5 Mart 2014 Çarşamba

Ders 4

Karşınızdakinin yalan söylediğini anlamanın en kolay yolu doğru soruları sorabilmektir.Ama burada anlatılan mikromimikler yalancıların kendilerini istemsiz olarak ele vermelerini öğrenmenizi sağlar.



  • Birisini sorgularken kişinin kaşları yukarı kalkıyorsa o sorunun cevabını biliyordur. veya ağzından çıkan şeyin aksini söylüyordur.




Şu şekilde tutulan nefes endişenin belirtisidir.







  • Gerçek bir öfkeyle sahte bir öfkeyi anlamak oldukça zordur.Mesela aşağıdaki resim sahte bir öfkenin resmidir.





Ama bunun gerçek bir öfkeden çokta farkı yoktur farklar şunlardır: gerçek bir öfkede dudaklar daha darlaşır ve göz kapağı yukarı kalkar yani surat daha kasıntı bir hal alır.


Aynı zamanda sahte öfke aniden patlama yaparken gerçek öfke bir zaman diliminde yavaş yavaş büyüyerek gelişir.Buna paralel olarak sahte öfke çabuk geçerken gerçek öfkenin geçmesi için de belirli bir süre geçmesi gerekir.


  • Birisi bir şey hakkında üzüldüğünden bahsederken o kişinin kontrolünde olmayan mikromimikleri aslında üzülmediğini ortaya çıkarabilir. Nasıl mı ? Aşağıda yavaşlatılmış videoda saniyenin küçük bir diliminde gerçekleşen o kısa mutluluğu görmek oldukça kolay görünebilir ama bunu canlı canlı yakalamak için oldukça göz antremanınız olmalı ,kişi ağlarken hatta üzüntüden titrerken yüzünde bu ifadeleri bulmanız muhtemeldir.











  • Aşağıda daha önce benzer örneklemlerini verdiğimiz utanma ve yakalanmışlık duygularının birleşimi olan ve genelde partnerlerin sevgililerini aldatması durumunda kısa sürede gerçekleşen mikromimikler aşağıdaki gibidir.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder