Translate

7 Mart 2014 Cuma

Ders 5


  • İnsanların sandığınızın aksine gözünüze direkt bakarak ve hızlıca yalan söylerler.Duraksama gerçeği hatırlama belirtisidir.Gözünü yukarı sağa veya sola kaydırması ise emin olma ifadesidir.

  • Normalde kaba veya sert konuşan insanlar bir şeylerden bahsederken belirli yerlerde ses tonu düşüyor veya yumuşuyorsa o yerlerde yalan söylüyor veya dediğine tam güvenmiyordur.


  • Her zaman yalan açığa çıkartma örneği vermemek lazım mesela bir kaç yalan söyleme tekniği verelim.Burada verilen yalan söyleme teknikleri insanların yalanlarını anlamakta iyi olan insanlar veya sizin gibi bunu anlama konusunda uzmanlaşan insanlara karşı kullanılacak tekniklerdir.
  1. Size sorulan sorulara çok hızlı cevap vermeyin.Kısa cevap süresi kendini açığa vurmaktır.
  2. Haklı olduğunuz bir şeyi hatırlayın ve kendinizi toparlayın bu size sorulan sorularda haksızsanız  ama haksız olduğunuz bir şeyi hatırladığınızda psikolojiniz kendini otomatik olarak düzeltir ve göze batmazsınız.
  3. Sizin yalanınızı ortaya çıkarmaya çalışan kişinin veya size sorular soran birinin gözlerine çok bakmayın buda yalanınızı ortaya çıkarabilir.
  4. Anlattıklarınıza alakasız detaylar ekleyin bu bir şeyleri doğru söylediğinizin doğru olduğuna karşınızdakini inandıracaktır.
  5. Belki bir gün denk gelirseniz diye diyorum: Eğer bir gün yalan makinasına bağlanırsanız.Hep yalan söyleyin böylece yalan uzmanları sizin yalan söyleyip söylemediğinizi anlayamayacaklardır ve tabi yalan söylerken ki size özel olan mimiklerinizi.



  • Şimdide size bir onur duyma mimiği verelim: Bu bir makromimiktir ve tam olarak şu şekilde olur çene yukarı kalkar ve dudaklar gülümser aynı zamanda göğüs kabarır siz birini bir konuda överken bu makromimikleri sergiliyorsa kendi anlattığı veya sizin onu övdüğünüz şey hakkında onur duyduğu anlamına gelir






Küçük notlar:
  1. Eğer siz birisinin yanına gidiyorsanız ve o kişi siz geldiğinizde yaptığı işi yarıda bırakmıyor ama daha yavaş bir şekilde devam ediyorsa bu o kişinin sizinle ilgilendiği anlamına gelir ve en az bir kaç kez sizin hakkınızda düşünmüş olduğunun.
  2. Psikopatlar asla utanma mimiği göstermezler.
  3. Uyuşturucu kullanan insanların mimikleri bozulur ve mimiklerini kontrol edemezler.
  4. Botoks ve benzeri cerrahi operasyon geçirmiş insanların mimiklerini donar  ve ifadesizleşir doğal olarak okunması zorlaşır.
  5. Diğer mimiklerin aksine minnettarlığa özgü evrensel bir mimik yoktur.Minnettarlık gösterisi kişiye özgüdür ve her şekilde ortaya çıkabilir.





  • Surattaki tüm mimikler sabitken sadece burnun genişlemesi ve akabinde hızlı nefes alınması panik yapıldığının işaretidir.Genellikle yakalanma duygusunu yaşayan ama bunu bastırmaya çalışan insanlarda görülür.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder